Disk cloning چیست؟
به عملیات کپی و انتقال اطلاعات هارد دیسک یک رایانه به رایانه دیگر و یا از هارد دیسک به فایل ایمیج (Image) را Disk cloning می گویند، این فرآیند گاهی به صورت دو مرحله ای و ابتدا فایل روی ایمیج زخیره می شوند image گرفته شده روی هارد جدید پیاده می شود ، مصارف و کاربرد های این عملیات در آرشیو ها ، ریکاوری و بازیابی فایل ها و موارد دیگر می باشد.
کلون گرفتن از دیسک بر خلاف توابع کپی استاندارد بر اساس فایل کپی نمی کند، در این روشت تمامی فایل ها باز ، مخفی و … تحت تاثیر cloning قرار میگیرند.
کاربرد ها کلونینگ cloning
- راه اندازی مجدد و بازگرداندن – این روش روندی است که یک رایانه در هر ری استارت به طور کامل پاک کرده و مجددا اطلاعات clone شده را بازگردانی می کند. این روش بیشتر در کافی نت ها و موسسات آموزشی استفاده می شود که مطمئن باشند کاربر ها هیچ تغییری روی سیستم نمی دهند و سیستم ها مانند روز اول خود سالم و با تنظیمات اولیه خودشان باقی بمانند. مانند نرم افزار Deep Freeze.
- انتقال برای فرد دیگری – شاید بخواهید تمامی فایل های خود را به کس دیگری بدهید
- راه اندازی کامپیوتر های جدید – در برخی شرکت های رایانه ای که محموعه از ویندوز و نرم افزار را میخواهد روی چندین رایانه نصب کنند از این روش استفاده می شود و تمامی رایانه ها باز بازگرداندن clone که مااند ایمیج عمل کرده ویندوز دار می شوند!!
- تعویض یا ارتقای هارد دیسک – گاهی اوقات شما میخواهید هارد خود را ارتقا دهید و مثلا از هارد SSD استفاده کنید ، خب تمامی اطلاعات خود را Clone کنید.
- پشتیبان یا بکاپ کامل سیستم – یک کاربر ممکن است یک نسخه پشتیبان جامع از سیستم عامل خود و نرم افزار نصب شده ایجاد کند تا در مواقع لزوم به راحتی بازگردانی کند.
- دیسک های ریکاوری سیستم – برخی شرکت های سازنده یک دیسک یا یک بخش از حافظه را به عنوان System recovery قرار می دهد تا کاربران در هنگام احساس مشکل رایانه را به حالت اول و روز نخستی که از کارخانه بیرون آمد بازگردانی کنند.
کسب اطلاعات بیشتر در ویکی پدیا
نرم افزار های cloning در ویندوز و لینوکس
ویندوز:
لینوکس:
نرم افزار DriveImage XML در ویندوز از بهترین نرم افزار ها در این زیمنه است که بدون نیاز حتی ریبوت کردن ویندوز میتوانید از سیستم خود ایمیج تهیه کنید و …